Radio

102 Wij en de bij – documentaire

49 procent van de wilde bijen in Nederland is bedreigd of al verdwenen. Ook met de honingbij gaat het niet best. Met grote gevolgen, want driekwart van onze gewassen is afhankelijk van bestuiving door de bij. Stef Visjager besloot de wereld te verbeteren en bij zichzelf te beginnen: ze ging op les bij een duurzaam imker, om zelf bijen te kunnen houden. Bij het redden van de wereld verheugde ze zich op de bijvangst: eigen honing. Maar dat bleek anders te liggen: wie om bijen geeft, ‘steelt’ geen honing van zijn volken. Want die wintervoorraad vol mineralen hebben de bijen zelf nodig om hun immuunsysteem op pijl houden. Dus geen honing? Alleen maar geven, en niks nemen om de bij de redden? Stef zoekt het uit, te midden van haar eigen ongehoorzame bijenvolk. Eindredactie NTR Radiodoc: Jair Stein
Voor meer informatie: www.natuurlijkimkeren.org of www.wellbeeing.org. Met een bij-gift van Prosper de Roos, Piepelotje de werkbij, waarin de bijen eindelijk zelf aan het woord komen. Parelradio, host Stef Visjager. Reacties, vragen, luisterfoto’s?
#parelradio of @parelradio
radioparel@gmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *